La Source

Huis

“La Source” was ooit deel van een groter pand, dat, tot ruïne verworden, is gesloopt. Vanaf 2000 t/m 2007 is de resterende (bijna) ruïne van het souterrain tot en met het dak geheel vernieuwd. Slechts de muren zijn blijven staan, maar ook die hebben d.m.v. stukadoren aan de binnenzijde en voegen aan de buitenzijde een geheel ander aanzicht gekregen.
Het 17e/18e eeuwse huis is opgetrokken uit natuurstenen, die in dit vulkanische gebied gevonden werden en heeft zeer dikke muren. Volgens overlevering was het meer dan zeventig jaar niet bewoond en is het behalve als woonhuis in gebruik geweest als “bergerie”. De schaapjes huisden in het souterrain, dat tot stahoogte is uitgegraven en veranderd in een frisse slaapkamer met vaste wastafel. Op de begane grond woonde men zonder water en elektriciteit bij een grote open vuurplaats waar ook werd gekookt. Met behoud van alle Auvergnatse elementen is er een woonkamer met houtkachel en een afgescheiden keukenhoek gecreëerd. Op de verdieping werd voer en hooi voor de dieren opgeslagen. Hier is een slaapkamer met een en-suite badkamer met toilet, douche, vaste wastafel en wasmachine gemaakt.


Slaapkamer         Woonkamer

Inrichting + apparatuur

Het huis is ingericht voor 2/3 personen, maar voor een gezin met 2 jonge kinderen is het ook heel geschikt. Het huis is voorzien van alle gemakken, zoals televisie (Nederlandse zenders), dvd-speler, radio met cd-speler, koelkast, gasfornuis met oven, magnetron en koffiezetapparaat. Draadloos internet is beschikbaar d.m.v. wifi. Voor baby’s en kleine kinderen zijn alle benodigdheden voorhanden. De comfortabele bedden zijn voorzien van moltons, kussens en 4-seizoenen dekbedden. Voor het 2-persoons bed op de verdieping kan/kunnen naar wens één 2-persoons dekbed of twee 1-persoons dekbedden worden klaargelegd. Bedlinnen en badhanddoeken kunt u zelf meenemen of wij kunnen zorgen voor een opgemaakt bed(den) bij aankomst en een ruime hoeveelheid badhanddoeken en keukenlinnen tegen een vergoeding van 10 euro per persoon. Het bed op de verdieping is zo geplaatst dat je van hieruit een prachtig uitzicht op de bergen hebt. Voor de wat koelere ochtenden of avonden in het voor- en najaar is er naast de houtkachel ook een oliekacheltje beschikbaar voor het snel opwarmen van de kamer.


Tuin

Tuin

De ruime zonnige tuin met een fantastisch uitzicht is voorzien van alle tuinmeubilair en is in twee niveaus geëgaliseerd met muurtjes en bloembakken. Barbecue is aanwezig. Uw auto kunt u op het parkeerpleintje direct naast het terrein van het huis kwijt.